Novice

Zaključek nagradne igre "Iščemo najstarejši pomivalni stroj"

Avtor:  Winterhalter

2021-05-14

Odmevna akcija, v kateri je podjetje Winterhalter Slovenija iskalo najstarejši profesionalni pomivalni stroj v državi, se je zaključila. Po skrbnem pregledu vseh strojev, ki so jih gostinci in drugi prijavili v akcijo, je naslov pripadel pomivalnemu stroju v Gostilni Tušek v Gornjih Ložinah pri Stari Cerkvi, kjer so se s tem razveselili tudi glavne nagrade. In ne boste verjeli – pomivalni stroj Winterhalter model WPS 60, ki se ponaša z letnico 1977 in nazivom najstarejšega, še vedno deluje!

Ta pomivalni stroj je v naši kuhinji že vse od otvoritve gostilne in v njem pomivamo belo posodo in pribor. V zlatih gostinskih časih smo na dan postregli in v njem pomili inventar tudi za več kot tisoč obrokov. Stroj je delal brez predaha in zdržal vse pritiske. Čeprav nekoliko utrujen, brezhibno obratuje še danes, za kar gre zasluga ne le našemu skrbnemu gospodarjenju, ampak tudi dolgoletnemu serviserju, podjetju Kovinastroj servis d.o.o.,« je povedala Mirjam Tušek, ki vodi gostilno in nam »starodobnika« med pomivalnimi stroji tudi pokazala. Z možem Francijem, ki je pred štirimi desetletji mesarski poklic zamenjal za gostinski posel, sta se razveselila novice, ki jima jo je sporočil Damjan Šerjak, vodja prodaje Winterhalter Slovenija. 

Z najstarejšim pomivalnim strojem sta si namreč »priborila« glavno nagrado – kar 5-letni brezplačni najem novega pomivalnega stroja Winterhalter, ki ga bosta kasneje lahko ugodno tudi odkupila! Tudi Šerjak ni mogel skriti zadovoljstva: »V vseh teh letih je bil razvoj in napredek pomivalnih strojev Winterhalter, tako v tehnologiji kot dizajnu, zares velik. Še posebej na področju varčnosti energije in vode, učinkovitosti pomivanja in enostavnosti uporabe. Vesel sem, da bodo od zdaj v Gostilni Tušek pomivali z novim strojem Winterhalter, ki jim bo vse to omogočil.« 

Gostinstvo Tušek na Kočevskem je plod družinskega dela in tradicije, ki ga Mirjam in Franci Tušek gradita skupaj s hčerami Anjo, Zalko in Andrejo. Goste prijazno sprejmejo na štirih lokacijah - v Prenočiščih Tušek v Šalki vasi, Penzionu Tušek Jezero ob Rudniškem jezeru, Pizzeriji in špageteriji Tušek v Obrtni coni blizu Kočevja in osrednji Gostilni Tušek, ki se nahaja ob glavni cesti Ljubljana-Kočevje. Gostilna, ki jo obiskujejo tako turisti kot domačini, je znana po veliki notranjosti in senčni terasi, ponudbi jedi za različne okuse, pogostitvah ob praznovanjih in porokah. In tudi po dveh rjavih medvedih, ki že 31 let domujeta v varni ogradi ob gostilni.

Gostinska oprema logotip

01 7863 444
info@gostinskaoprema.eu

© 2024 GostinskaOprema.eu.
Vse pravice pridržane.

Kategorije

Pomivalni strojiRabljeni pomivalni strojiPomivalna sredstvaPriprava vodeKošareOstali proizvodi

E-novice